Update coronavaccinatie 16-07-2021 – Huisartsen MCNO – Nijmegen
Header afbeelding
Berg en Dalseweg 63 6522 BB Nijmegen Tel:024 - 382 86 82

« Terug naar het overzicht

Update coronavaccinatie 16-07-2021

Coronavaccinaties UPDATE 16-07-2021

Landelijke vaccinatiestrategie

Inmiddels hebben alle Nederlanders vanaf 12 jaar de mogelijkheid (gehad) om een afspraak voor hun eerste COVID-19-vaccinatie te maken, via de huisarts of de GGD. Jongeren die in juli en augustus dit jaar 12 jaar worden, kunnen vanaf hun verjaardag een afspraak maken voor een vaccinatie tegen COVID-19. Voor de jongeren die 1 september of later dit jaar 12 jaar worden, wordt later bekend hoe zij een afspraak voor een vaccinatie kunnen maken.

Mensen gevaccineerd met AstraZeneca

Onlangs is bekend geworden dat mensen die een eerste vaccinatie hebben gehad met AstraZeneca kunnen kiezen voor een tweede prik met het BioNTech/Pfizer vaccin in plaats van een tweede prik met het AstraZeneca vaccin. Voor wie de komende tijd een tweede prik AstraZeneca gepland heeft, blijft het advies die te nemen omdat je dan het snelst optimaal beschermd bent.

Heeft u nog een afspraak staan bij ons voor een tweede vaccinatie met het AstraZeneca vaccin en wilt u toch wisselen voor een BioNTech/Pfizer vaccin? U wordt verzocht ons per mail hierover te informeren via info@mcno.info.

U kunt zich vanaf vrijdag 16 juli aanmelden bij de GGD voor een BioNTech/Pfizer vaccin.

Om de druk op het callcenter van de GGD te beperken is er een verdeling per dag gemaakt:

•        Vrijdag 16 juli, vanaf 10 uur – mensen geboren in 1956 of eerder

•        Zaterdag 17 juli, vanaf 10 uur – mensen geboren in 1957

•        Maandag 19 juli, vanaf 10 uur – mensen geboren in 1958

•        Dinsdag 20 juli, vanaf 10 uur – mensen geboren in 1959

•        Woensdag 21 juli, vanaf 10 uur – mensen geboren in 1960

•        Donderdag 22 juli, vanaf 10 uur – iedereen die ouder is dan 18 jaar.

Bewijs van vaccinatie

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

**Helaas komt het voor dat er bij een aantal van onze patiënten 3 vaccinatiemomenten geregistreerd zijn, waarvan 1 onjuist is. Wij kunnen deze registratie tot op heden niet verwijderen. U kunt desondanks wel een geldige QR-code aanmaken in de CoronaCheck-app met de 2 juiste registraties**

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0800-1351. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een e-mail naar info@mcno.info, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens.

Als het voor ons mogelijk is om u een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Registratie in het gele vaccinatiepaspoort

Mocht u nog een tweede vaccinatie van ons ontvangen binnenkort dan kunt u uw gele vaccinatiepaspoort meenemen en kunnen wij uw vaccinatie hierin registreren.

Mocht u beide vaccinaties al via ons ontvangen hebben dan kunt u langskomen aan de balie om uw vaccinatie in het gele vaccinatiepaspoort te laten registreren.

Het gele vaccinatiepaspoort heeft geen officiële status als het om de covid-vaccinaties gaat. U kunt ook uw vaccinatie/registratiekaartje zelf in het gele vaccinatiepaspoort plakken.

Ten slotte

Wij willen u vragen wat betreft vragen rondom het vaccineren niet naar de praktijk te bellen. Bedankt voor uw begrip.

Voor meer informatie over het vaccineren kunt u contact opnemen met het landelijk informatienummer 0800-1351 of de website van de Rijksoverheid bekijken.

Publicatiedatum: 16-07-2021