Update coronavaccinatie 23-08-2021 – Huisartsen MCNO – Nijmegen
Header afbeelding
Berg en Dalseweg 63 6522 BB Nijmegen Tel:024 - 382 86 82

« Terug naar het overzicht

Update coronavaccinatie 23-08-2021

Coronavaccinaties UPDATE 23-08-2021

Landelijke vaccinatiestrategie

Inmiddels hebben alle Nederlanders vanaf 12 jaar de mogelijkheid (gehad) om een afspraak voor hun eerste COVID-19-vaccinatie te maken, via de huisarts of de GGD. Jongeren die in 2009 vanaf september geboren zijn, kunnen vanaf hun 12e verjaardag een vaccinatieafspraak maken. In de maand erna ontvangen zij per post een officiële uitnodigingsbrief.

Bewijs van vaccinatie

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0800-1351. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een e-mail naar info@mcno.info, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens.

Als het voor ons mogelijk is om u een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Registratie in het gele vaccinatiepaspoort

Mocht u uw vaccinaties van ons ontvangen hebben en alsnog willen registreren in het gele vaccinatiepaspoort dan kunt u langskomen aan de balie hiervoor.

Het gele vaccinatiepaspoort heeft geen officiële status als het om de covid-vaccinaties gaat. U kunt ook uw vaccinatie/registratiekaartje zelf in het gele vaccinatiepaspoort plakken.

Ten slotte

Wij willen u vragen wat betreft vragen rondom het vaccineren niet naar de praktijk te bellen. Bedankt voor uw begrip.

Voor meer informatie over het vaccineren kunt u contact opnemen met het landelijk informatienummer 0800-1351 of de website van de Rijksoverheid bekijken.

Publicatiedatum: 23-08-2021